Translate

29.10.2016

Chiftele cu cartofi la cuptor

Un preparat delicios care cu siguranta va va incanta papilele gustative :) . Se pregateste relativ usor si arata bine pe platou sau farfurie ;)


Daca probati reteta mea de Chiftele cu cartofi la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.


loading...
      Ingrediente:
  • 1 kg cartofi mici(merg foarte bine si cartofii noi)
      Chiftele:
  • 500 g carne tocata de porc sau amestec
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • un ou
  • o lingura pesmet
  • vegeta(optional)
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel tocat
      Sos:
  • 2 linguri cu smantana (fermentata)
  • o lingura cu pasta de tomate
  • o lingurita cu mustar
  • boia
  • sare
  • piper
  • un pahar cu apa
      In plus:
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava 
  • cateva fire de marar pentru presarat deasupra


Aici gasiti reteta PERISOARELOR CU SOS DE SMANTANA SI MARAR.
Aici gasiti reteta CHIFTELUTELOR MARINATE.



Mod de preparare:
Chiftele:
Punem carnea tocata intr-un bol.
Curatam si spalam ceapa si o dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi o punem peste carne.  Adaugam si restul ingredientelor, omogenizam si lasam deoparte pana pregatim cartofii.
Curatam cartofii si ii spalam.
Ungem o tava cu cele 2 linguri de ulei si formam chiftelutele cu mainile umezite in apa. Le asezam in tava impreuna cu cartofii. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute, la foc potrivit.
Sos: amestecam toate ingredientele si condimentam cu boia, sare si piper.
Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si turnam sosul. Pensulam chiftelutele si cartofii cu sosul din tava si dam din nou tava la cuptor pentru 20 de minute. La sfarsit presaram marar tocat. Daca folositi cartofi mai mari ii puteti fierbe putin (doar pe jumatate) inainte de a-i pune in tava. DE-LI-CIU!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati,  fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.











Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

26 de comentarii:

  1. F, interesanta reteta. Cred ca si buna. Frumosi cartofiorii de marimea chiftelutelor. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horatiu, este prima data cand am preparat aceasta retea si deja se cere repetata.Este delicioasa. Iti multumesc si eu de vizita , iti doresc o seara frumoasa si te mai astept pe la mine :)

      Ștergere
    2. horatiu5/11/16

      Ii spun mamei sa faca si va spun cum a iesit.Week=end placut.

      Ștergere
    3. Astept impresii! Duminica frumoasa!

      Ștergere
  2. Anonim18/11/16

    Mi se pare ca aveti mai mult sos decat cel ce rezulta din reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Nu, sosul pe care l-am turnat peste chiftelele si cartofi este preparat din ingredientele si cantitatile din reteta.Poate pare mai mult fiind o tava foarte joasa (de tarta). O seara frumoasa! :)

      Ștergere
  3. Cristina24/11/16

    Cartofii se fac bine în 40 minute? Nu trebuie puțin fierti înainte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, cartofii au fost micuti si au iesit perfecti. Daca folosesti cartofi mai mari ii poti fierbe putin inainte. Te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Claudia18/12/16

    Geniala reteta!!! Am facut si a iesit bestial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,Claudia. Ma bucur ca v-au placut si ca au fost si pe gustul vostru. O noapte linistita!

      Ștergere
  5. Anonim13/2/18

    Rapid si gustos. Fix pe placul meu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasă și ușor de preparat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Familia mea adora acest preparat.Multumesc pentru vizita si iti doresc ca luna octombrie sa iti aduca bucurie, sanatate si caldura in inima si suflet. Te pup!

      Ștergere
  7. Exceptional de buna recomand tuturor sa incerce❤❤❤❤

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunata rețeta. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunata reteta.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Este o rețetă minunata 😍
    Deja am preparat aceasta mâncare de mai multe ori și mereu se mănâncă pana la ultima bucățică. Mersi frumos 💐

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare fffff delicios. Căutam o rețetă mai specială ptr diseară la cină. O voi găti!

    RăspundețiȘtergere
  12. A ieșit fffff bun! Cam puțin!! Eram in 5 :)))). Mulțumesc pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca v-au placut! Clar, data viitoare sa faci portie dubla! :))) O zi buna! <3

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...