01.09.2016

Pizza cu ton


O combinatie care ne place foarte mult.

loading...

      Ingrediente:
      Blat:

  • 350 g faina
  • 200 ml apa calduta (aproximativ)
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita drojdie granule
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

      Topping:
  • 2 conserve ton maruntit scurs de apa/ulei
  • 150 g cascaval
  • cateva masline taiate rondele
  • boabe fierte de porumb
  • o ceapa rosie
  • 2 linguri zeama de lamaie
      Sos:
  • o cescuta suc concentrat de rosii (preparat in casa)
  • oregano
      Unt pentru uns tava



Mod de preparare
Blat: punem drojdia in 4-5 linguri de apa calduta la hidratat.

Cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,zaharul ,uleiul si drojdia hidratata Framantam adaugand treptat apa pana obtinem un aluat elastic.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.





Cand aluatul a crescut il intindem intr-o foaie subtire si-l punem intr-o tava unsa cu unt (am folosit tava de aragaz). 
Il intepam din loc in loc cu furculita, apoi ungem toata foaia cu jumatate din sucul de rosii amestecat cu oregano. 
Punem tonul scurs si il stropim cu zeama de lamaie. Radem cascaval si adaugam ceapa taiata rondele si maslinele.Adaugam restul de suc si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu  pentru aproximativ 30-35 de minute. Servim pizza calda .
Sa va fie de folos!
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente