21.08.2016

Prajitura Tosca

O prajitura delicioasa si aspectuasa care se prepara relativ usor .Contine ingrediente ieftine si la indemana oricui.


loading...


     Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 g seminte de mac
  • 3 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare
     Crema: 
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte 
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingura faina
  • un varf cutit de sare

     Pentru stratul de biscuiti:
  • 35 biscuiti Petit beurre (aproximativ) 
  • o cana cu ness indulcit in care am adaugat o lingura esenta de rom

     Glazura :
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt 
  • 50 ml lapte



Mod de preparare
Crema: punem galbenusurile intr-o craticioara si cu ajutorul telului le amestecam cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea . 
Adaugam praful de budinca, faina si amestecam bine. Turnam laptele si omogenizam. 
Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana amestecul se ingroasa. Cand s-a ingrosat dam deoparte,lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste. Acoperim cratita cu o folie si lasam la racit.
Blat:mixam albusurile spuma cu sarea. Adaugam zaharul si zaharul vanilat treptat si mixam pana obtinem o bezea .
Amestecam faina cernuta cu praful de copt, fulgii de cocos si semintele de mac.Le adaugam in bezea amestecand usor cu o spatula ,de jos in sus.
Turnam  compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor. 





Cand blatul este rece intindem peste el crema de vanilie si peste crema asezam biscuitii inmuiati in ness.

Glazura:rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara,
Adaugam untul taiat cubulete si laptele. Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. 
Cand glazura este doar calduta o turnam peste stratul de biscuiti, nivelam si dam prajitura la frigider peste noapte.A doua zi portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi. Sa va fie de folos!😘

Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.
























loading...
loading...

7 comentarii:

  1. Am facut-o! A iesit delicioasa! Singurele obiectii pe care le am e caeu nu am pus la crema tot untul pentru ca mi s-a parut ca inmoaie crema prea tare si data viitoare cand o mai fac pun mai putin zahar ca sa nu fie exagerat de dulce! In rest este o reteta foarte foarte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!! Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. sanda2/12/16

    Buna. Te rog sa-mispui daca macul trebuie macinat ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,Sanda!Macul nu trebiue macinat.Astept sa-mi spui cum ti-a iesit. Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Buna ....am făcut și blatul nu a crescut delok ,L -am pus intr-o tava obișnuita de cuptor...nu știu unde am greșit ��

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,Cristina.Imi pare rau pentru esec. Tava de cuptor este prea mare , totusi blatul ar fi trebuit sa creasca. Ai batut albusurile spuma?

    RăspundețiȘtergere

p.b.
});

Articole recente