21.08.2016

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are blat din albusuri cu mac, o crema delicioasa de vanilie, biscuiti si un strat generos de ciocolata. Este o prajitura de casa delicioasa si aspectoasa care se prepara relativ usor. O recomand cu tot dragul! 💜


Daca probati reteta mea de Prajitura Tosca va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 g seminte de mac
  • 3 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt(10 g)
  • un varf cutit de sare
    Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingura faina
  • un varf cutit de sare
    Pentru stratul de biscuiti:
  • 35 biscuiti Petit beurre (aproximativ)
  • o cana cu ness indulcit in care adaugamto lingura esenta de rom
    Glazura :
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare
Crema:
Punem galbenusurile intr-o craticioara si cu ajutorul telului le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
Adaugam praful de budinca si faina, apoi amestecam bine. Turnam laptele si omogenizam.
Punem cratita pe foc mic sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa. Cand este gata, dam deoparte cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca putin amestecul, apoi adaugam untul. Amestecam pana acesta se topeste. Punem folie alimentara direct peste crema si o lasam la racit.
Blat:
Peste albusuri punem sarea si le mixam spuma. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o bezea .
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, fulgii de cocos si semintele de mac. Le adaugam in bezea amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180
°C)  pentru aproximativ 30 de minute sau pana blatul se rumeneste usor. Cand este gata, scoatem blatul din tava (cu hartie cu tot) si il lasam sa se raceasca.
Cand blatul este rece intindem peste el crema de vanilie si peste crema asezam biscuitii inmuiati in ness.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara. Adaugam untul taiat cubulete si laptele. Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Atentie, NU trebuie sa fiarba!
Turnam glazura (calduta) peste stratul de biscuiti, nivelam si dam prajitura la frigider peste noapte. A doua zi portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi. DE-LI-CIOA-SA!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.















Si ajutoarele mele de nadejde: Andreea si Anisia.

Aici gasiti reteta PRAJITURII ALCAZAR.

15 comentarii:

  1. Am facut-o! A iesit delicioasa! Singurele obiectii pe care le am e caeu nu am pus la crema tot untul pentru ca mi s-a parut ca inmoaie crema prea tare si data viitoare cand o mai fac pun mai putin zahar ca sa nu fie exagerat de dulce! In rest este o reteta foarte foarte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!! Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim1/12/22

      Mă numesc Dorina urmăresc rețetele tale îmi place foarte mult am făcut Toscana superbă felicitări vă pup

      Ștergere
    3. Buna Dorina. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  2. sanda2/12/16

    Buna. Te rog sa-mispui daca macul trebuie macinat ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,Sanda!Macul nu trebiue macinat.Astept sa-mi spui cum ti-a iesit. Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Buna ....am făcut și blatul nu a crescut delok ,L -am pus intr-o tava obișnuita de cuptor...nu știu unde am greșit ��

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,Cristina.Imi pare rau pentru esec. Tava de cuptor este prea mare , totusi blatul ar fi trebuit sa creasca. Ai batut albusurile spuma?

    RăspundețiȘtergere
  5. Azi o prepar su eu .sper sa mi iasa pentru o zi speciala simbata

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Ai facut prajitura, cum ti-a iesit?

    RăspundețiȘtergere
  7. Exceptionala prajitura. Crema de vanilie este foarte dulce si in usor contrast cu blatul, dar texturile se combina perfect. Biscuitii, destul de modesti dealtfel, se simt doar ca un dulce diferit, moi fara a fi umezi, nu se pot identifica ca un element separat si se combina perfect cu restul texturilor si gusturilor. Este spornica, nu contine multa faina, se pregateste usor (mai putin timpii de asteptare). Categoric trebuie sa o pregatiti, ve-ti avea succes garantat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim22/12/23

    Super bună eu o fac la sărbători și la ocazii speciale

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).