Translate

21.08.2016

Prajitura Tosca

O prajitura delicioasa si aspectoasa, care se prepara relativ usor. Contine ingrediente ieftine si la indemana oricui. O recomand cu tot dragul!

Daca probati reteta mea de Prajitura Tosca va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...
      Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 g seminte de mac
  • 3 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt(10g)
  • un varf cutit de sare
      Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingura faina
  • un varf cutit de sare
      Pentru stratul de biscuiti:
  • 35 biscuiti Petit beurre (aproximativ)
  • o cana cu ness indulcit in care am adaugat o lingura esenta de rom
      Glazura :
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte


Aici gasiti reteta PRAJITURII CU NUCA SUMEGI.
Aici gasiti reteta PRAJITURII ALCAZAR.


Mod de preparare
Crema:
Punem galbenusurile intr-o craticioara si cu ajutorul telului le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
Adaugam praful de budinca si faina, apoi amestecam bine. Turnam laptele si omogenizam.
Punem cratita pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa. Cand este gata, dam deoparte cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca putin amestecul, apoi adaugam untul. Amestecam pana acesta se topeste. Acoperim cratita cu o folie si lasam la racit.
Blat:
Peste albusuri punem sarea si le mixam spuma. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o bezea .
Cenem faina si o amestecam cu praful de copt, fulgii de cocos si semintele de mac. Le adaugam in bezea amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam compozitia astfel formata intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor.
Cand blatul este rece intindem peste el crema de vanilie si peste crema asezam biscuitii inmuiati in ness.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara. Adaugam untul taiat cubulete si laptele. Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Atentie, NU trebuie sa fiarba!
Turnam glazura (calduta) peste stratul de biscuiti, nivelam si dam prajitura la frigider peste noapte. A doua zi portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi. DE-LI-CIOA-SA!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.














Si ajutoarele mele: Andreea si Anisia.




Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

11 comentarii:

  1. Am facut-o! A iesit delicioasa! Singurele obiectii pe care le am e caeu nu am pus la crema tot untul pentru ca mi s-a parut ca inmoaie crema prea tare si data viitoare cand o mai fac pun mai putin zahar ca sa nu fie exagerat de dulce! In rest este o reteta foarte foarte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!! Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. sanda2/12/16

    Buna. Te rog sa-mispui daca macul trebuie macinat ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,Sanda!Macul nu trebiue macinat.Astept sa-mi spui cum ti-a iesit. Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Buna ....am făcut și blatul nu a crescut delok ,L -am pus intr-o tava obișnuita de cuptor...nu știu unde am greșit ��

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,Cristina.Imi pare rau pentru esec. Tava de cuptor este prea mare , totusi blatul ar fi trebuit sa creasca. Ai batut albusurile spuma?

    RăspundețiȘtergere
  5. Azi o prepar su eu .sper sa mi iasa pentru o zi speciala simbata

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Ai facut prajitura, cum ti-a iesit?

    RăspundețiȘtergere
  7. Exceptionala prajitura. Crema de vanilie este foarte dulce si in usor contrast cu blatul, dar texturile se combina perfect. Biscuitii, destul de modesti dealtfel, se simt doar ca un dulce diferit, moi fara a fi umezi, nu se pot identifica ca un element separat si se combina perfect cu restul texturilor si gusturilor. Este spornica, nu contine multa faina, se pregateste usor (mai putin timpii de asteptare). Categoric trebuie sa o pregatiti, ve-ti avea succes garantat.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...