03.06.2016

Sirop de capsuni

     Natural, bun si aromat.


loading...
       Ingrediente:
  • 1,5 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o lamaie 

Aici gasiti reteta de DULCEATA DE CAPSUNI

Mod de preparare:
Spalam capsunile in apa rece, le indepartam coditele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Cand sunt scurse le punem intr-o cratita si le amestecam cu zaharul .
Acoperim cratita cu capac si o dam la frigider pentru doua zile.
Amestecam de 2-3 ori pe zi in ele, ca sa se topeasca zaharul.Capsunile dupa doua zile isi vor lasa sirop.







Cand trec cele doua, scoatem capsunile din cratita cu o spumiera( din capsuni putem face gem sau le putem folosi la o prajitura), adaugam sucul de lamaie si punem cratita cu siropul sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Inlaturam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.
Strecuram siropul si il punem intr-o sticla sterilizata(am obtinut 1 litru de sirop) .
Infasuram sticla intr-un prosop gros si o lasam pana a doua zi sa se raceasca.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCETURI/SIROPURI







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente