09.06.2016

Pui pe sticla

Este foarte bun si fraged puiul gatit in acest fel, as putea spune ca iese ca la rotisor. Are pielea crocanta, iar in interior este fraged si suculent. Se serveste alaturi de garnitura preferata. Recomand reteta cu mult drag💚!



Daca probati reteta mea de Pui pe sticla sau orice alta reteta de pe blogva astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste inavata💜. Ma puteti urmari pe pagina mea de facebook  unde va astept cu multe retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira😉.


   Ingrediente:
  • un pui
  • condimente de pui (dupa preferinta)
  • sare
  • 5 catei de usturoi
  • 500 ml vin alb
  • o frunza de dafin
  • o sticla goala de 0,5 l


Mod de preparare:

Mai intai parlim, curatam si spalam puiul, apoi il lasam la scurs.
Il "masam'' cu sare si condimente in interior si exterior, apoi il lasam sa stea 3-4 ore in frigider intr-un vas acoperit cu capac sau cel mai bine il puteti lasa peste noapte. Puteti folosi condimente la pliculete pentru carne de pui, sau condimentele care va plac.... piper macinat, boia, pudra de ghimbir, cimbru, rozmarin.
Dupa ce puiul a stat suficient timp in frigider il scoatem si il lasam  ca sa ajunga la temperatura bucatriei, apoi umplem o sticla de 500 ml cu apa si o introducem in puiul condimentat....sau mai bine zis asezam puiul pe sticla.
Punem puiul cu sticla cu tot  intr-o cratita/tava in care am pus vinul, usturoiul zdrobit si frunza de dafin.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 2 ore sau pana puiul se rumeneste frumos.
Din cand in cand scoatem tava cu puiul din cuptor si il stropim cu zeama din tava. Daca puiul se rumeneste prea repede in partea de sus, il putem acoperi cu o folie de aluminiu. Si aripile au tendinta de a se arde, asa ca dupa un timp le putem infasura in folie de aluminiu sau hartie de copt. Verificam din cand in cand ca lichidul din tava sa nu scada prea mult si mai completam cu vin sau apa.
Cand este gata, lasam puiul sa se racoreasca putin, apoi il scoatem cu atentie (frige!) de pe sticla.
Il servim alaturi de garnitura preferata. Simplu de preparat si gustul e minunat😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z

14 comentarii:

  1. Merge și cu pui de țară?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur! Daca vezi ca se rumeneste prea repede si nu este patruns, il acoperi deasupra cu hartie de copt...faci un fel de coif :)

      Ștergere
  2. Mmmmm ce bine arata😋😋😋😋 ,am sa fac si eu. Multumesc pentru sfaturi ❤❤❤ !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  3. Si usturoiul îl bagi in pui cu condimentele sau in tava !

    RăspundețiȘtergere
  4. Usturoiul se pune in tava, iar cu consdimentele masam puiul .

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte apetisant mmm ce bine arata o să fac și eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, te mai astept in bucataria mea virtuala!

      Ștergere
  6. Anonim8/7/23

    Se poate face și la cuptorul electric?

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim13/7/23

    Asa îl prepar și eu felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, felicitari multe si pentru tine!

      Ștergere
  8. Anonim21/1/24

    Cum așez puiul în tavă, presupun că pe verticală atâta timp cât sta fixat pe o sticlă plină cu apă. Așa este?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!