Ingrediente:
- un pui
- condimente de pui (dupa preferinta)
- sare
- 5 catei de usturoi
- 500 ml vin alb
- o frunza de dafin
- o sticla goala de 0,5 l
Mai intai parlim, curatam si spalam puiul, apoi il lasam la scurs.
Il "masam'' cu sare si condimente in interior si exterior, apoi il lasam sa stea 3-4 ore in frigider intr-un vas acoperit cu capac sau cel mai bine il puteti lasa peste noapte. Puteti folosi condimente la pliculete pentru carne de pui, sau condimentele care va plac.... piper macinat, boia, pudra de ghimbir, cimbru, rozmarin.
Dupa ce puiul a stat suficient timp in frigider il scoatem si il lasam ca sa ajunga la temperatura bucatriei, apoi umplem o sticla de 500 ml cu apa si o introducem in puiul condimentat....sau mai bine zis asezam puiul pe sticla.
Punem puiul cu sticla cu tot intr-o cratita/tava in care am pus vinul, usturoiul zdrobit si frunza de dafin.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 2 ore sau pana puiul se rumeneste frumos.
Din cand in cand scoatem tava cu puiul din cuptor si il stropim cu zeama din tava. Daca puiul se rumeneste prea repede in partea de sus, il putem acoperi cu o folie de aluminiu. Si aripile au tendinta de a se arde, asa ca dupa un timp le putem infasura in folie de aluminiu sau hartie de copt. Verificam din cand in cand ca lichidul din tava sa nu scada prea mult si mai completam cu vin sau apa.
Cand este gata, lasam puiul sa se racoreasca putin, apoi il scoatem cu atentie (frige!) de pe sticla.
Il servim alaturi de garnitura preferata. Simplu de preparat si gustul e minunat😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Merge și cu pui de țară?
RăspundețiȘtergereDesigur! Daca vezi ca se rumeneste prea repede si nu este patruns, il acoperi deasupra cu hartie de copt...faci un fel de coif :)
ȘtergereMmmmm ce bine arata😋😋😋😋 ,am sa fac si eu. Multumesc pentru sfaturi ❤❤❤ !!!
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. O zi frumoasa sa ai!
ȘtergereSi usturoiul îl bagi in pui cu condimentele sau in tava !
RăspundețiȘtergereSi usturoiul îl bagi in pui cu condimentele sau in tava !
RăspundețiȘtergereUsturoiul se pune in tava, iar cu consdimentele masam puiul .
ȘtergereFoarte apetisant mmm ce bine arata o să fac și eu.
RăspundețiȘtergereIti multumesc, te mai astept in bucataria mea virtuala!
ȘtergereSe poate face și la cuptorul electric?
RăspundețiȘtergereDesigur
ȘtergereAsa îl prepar și eu felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, felicitari multe si pentru tine!
ȘtergereCum așez puiul în tavă, presupun că pe verticală atâta timp cât sta fixat pe o sticlă plină cu apă. Așa este?
RăspundețiȘtergereDesigur, pe verticala.
Ștergere