24.06.2016

Prajitura marmorata cu visine si bezea.



De sezon!!

Ingrediente:


600 g visine

5 oua

200 g faina

175 g zahar

30 g cacao

30 ml ulei

un praf de sare

coaja de lamaie

2 lingurite esenta de vanilie

o lingurita praf de copt

Pentru bezea:

4 albusuri

6 linguri de zahar

un praf de sare

zeama de lamaie

Mod de preparare:

Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi punem uleiul in fir subtire.
Incorporam  faina cernuta cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecand usor cu o spatula.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le amestecam usor in galbenus.
Punem jumatate din compozitie in alt vas si adaugam cacao.
Tapetam o forma cu pereti detasabili  cu hartie de copt( 24 cm diametrul), punem compozitia alba si peste ea compozitia maro.
Cu coada de la lingura amestecam usor ca sa se imbine cele doua compozitii.
Asezam visinile deasupra si dam tava la cuptorul preincazit, la foc potrivit pana prajitura se coace pe jumatate (cca 15 minute).
Bezea: Mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana spuma se intareste.
Adaugam cate 2 linguri de zahar in ploaie si mixam pana se topeste.
Continuam mixarea pana adugam tot zaharul. La final adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie.
Scoatem prajitura din cuptor si punem bezeaua deasupra cu ajutorul unei seringi de ornat.
Dam din nou tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua se rumeneste usor.
Deasupra turnam cateva linguri cu sos de visine. Taiem prajitura cand se raceste.Sa va fie de folos! 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente