Translate

14.06.2016

Prajitura desteapta

Cea mai rapida si desteapta prajitura ...se separa singura in straturi. Este vanilata, cremoasa si delicioasa!

Daca probati reteta mea de Prajitura desteapta, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

      Ingrediente:
  • 9 oua 
  • 1 litru lapte 
  • 200 g faina 
  • 200 g unt gras 
  • 250 g zahar pudra 
  • 5 pliculete zahar vanilat 
  • un varf cutit de sare 
  • zahar pudra pt.pudrat prajitura 




Mod de preparare:
Topim untul intr-o cratita la foc mic si-l lasam la racit.
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se albesc. Adaugam untul topit si racit, apoi incorporam trepta faina cernuta, mixand la viteza mica
Punem laptele caldut si mixam din nou, pana la omogenizare.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam usor cu telul in compozitia de galbenusuri.
Turnam amestecul intr-o tava (35x25cm) tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu pentru aproximativ 50 de minute,  pana prajitura incepe sa se desprinda de pe margini si se rumeneste putin deasupra.
Cand prajitura este coapta, o lasam sa se raceasca bine in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Inainte de servire pudram prajitura cu zahar, apoi o portionam. Bu-na-ta-te!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.





Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

2 comentarii:

  1. Azi am avut pofta de ceva bun! Am citit reteta si m-am hotarat sa o pregatesc si eu! GENIALA! Noua, in familie, ne aduce aminte de crema de zahar ars! Fffff buna! Peste cateva zile o voi incerca si pe cea cu ciocolata! Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Ramona! Ma bucur ca ti-a reusit. Te pup, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...