20.06.2016

Prajitura cu cirese

O prajitura buna si pufoasa pe care o putem face cu orice fructe de sezon. Putem folosi si fructe din compot, bine scurse, sau din congelator.💜  




Daca probati reteta mea de Prajitura cu cirese, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Faina, zaharul si uleiul le vom masura cu aceeasi cana: o cana cu capacitatea de 250 ml. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


     Ingrediente:
  • 7 oua 
  • 200 g iaurt 
  • o cana si jumatate cu faina(cana de 250 ml) 
  • o cana cu zahar 
  • o jumatate cana cu ulei 
  • o lingurita esenta vanilie 
  • 2 lingurite coaja de lamaie 
  • o lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare 
  • 500 g cirese (sau alte fructe: caise, visine) curatate de samburi si codite 


Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenus.
Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam zaharul in 3-4 reprize mixand bine pana acesta se dizolva. Separat, mixam  galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Incorporam amestecul de galbenus si iaurt in spuma de albus. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula.
La sfarsit adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Ne va iesi un aluat de consistenta celui de pandispan. Daca este prea moale mai adaugam 1-2 linguri cu faina. Turnam compozitia  intr-o tava(35x25 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezam ciresele(fructele) deasupra aluatului si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru 35-40 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca prajitura este coapta. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si cand se racoreste o scoatem din tava cu hartie cu tot.
Taiem prajitura cand se raceste si o servim alaturi de cei dragi. Cam asta-i tot...simplu si delicios!💚
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de DULCIURI.

3 comentarii:

  1. Anonim10/6/22

    Mulțumesc 🖐️🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecierei, o zi minunata sa ai!

      Ștergere
  2. Anonim26/6/22

    Foarte bune, reteta de RIGOLETA cu nes si cacao , o aveti va rog ?

    RăspundețiȘtergere