20.06.2016

Prajitura cu cirese



O prajitura buna si pufoasa cu fructe de sezon.



loading...

      Ingrediente:
  • 7oua
  • 200 g iaurt 
  • o cana si jumatate faina(cana de 250 ml)
  • o cana de zahar
  • o jumatate cana de ulei

  • o lingurita esenta vanilie 
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 500 g cirese curatate de samburi si codite



Mod de preparare:
Batem albusul spuma cu sarea si adaugam zaharul in 3-4 reprize mixand pana acesta se topeste. Mixam separat  galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam iaurtul , coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Incorporam usor cu o spatula amestecul de galbenus si iaurt in albusul batut.
Adaugam faina cernuta cu praful de copt.Ne va iesi un aluat de consistenta celui de pandispan .Daca este prea moale mai adaugam 1-2 linguri faina.




Turnam compozitia intr-o tava(35x25 cm) tapetata cu hartie de copt. 
Asezam ciresele deasupra compozitiei si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana prajitura se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata ,fara aluat prins pe ea ,inseamna ca prajitura este coapta).
Taiem prajitura cand se raceste si o servim alaturi de cei dragi. 
Sa va fie de folos!
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente