20.06.2016

Prajitura cu cirese


O prajitura buna si pufoasa pe care o putem face cu oroce fructe de sezon


loading...

       Ingrediente:
  • 7 oua
  • 200 g iaurt 
  • o cana si jumatate cu faina(cana de 250 ml)
  • o cana cu zahar
  • o jumatate cana cu ulei
  • o lingurita esenta vanilie 
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 500 g cirese (sau alte fructe) curatate de samburi si codite


Aici gasiti reteta prajiturii cu fructe si cacao.

Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenus.
Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam zaharul in 3-4 reprize, mixand pana acesta se topeste. Mixam separat  galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Incorporam usor cu o spatula amestecul de galbenus si iaurt in albusul batut.
Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Ne va iesi un aluat de consistenta celui de pandispan .Daca este prea moale, mai adaugam 1-2 linguri cu faina.






Turnam compozitia intr-o tava(35x25 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezam ciresele(fructele) deasupra compozitiei si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana prajitura se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca prajitura este coapta).
Taiem prajitura cand se raceste si o servim alaturi de cei dragi. Cam asta-i tot...simplu si delicios!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente