28.06.2016

Plăcintă de dovleac împletită































Frageda si buna . Umplutura... la alegere.


Ingrediente

Aluat:
1 1/2 cana faina (cana de 250 ml)
3 linguri untura solida
3-4 linguri de apa
o lingura de otet
un praf de sare
Umplutura:
500 g dovleac razuit
4-5 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
o lingurita scortisoara


Mod de preparare

Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam pana obtinem un aluat neted, nelipicios. In timpul framantarii lovim aluatul din cand in cand de masa. Dam aluatul la rece pana pregatim umplutura de dovleac.
Umplutura: punem dovleacul la calit cu zaharul si zaharul vanilat ,la foc mic, pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. La sfarsit adaugam scortisoara.Dam deoparte si lasam la racit.
Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm). Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime dovleacul. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava . Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.Sa va fie de folos!











 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente