13.06.2016

Musaca cu piure de cartofi


Un preparat delicios si simplu de facut.



loading...
       
      Ingrediente
      Pentru piure:
  • 1 ,200 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare


      Pentru umplutura:
  • 600 g carne tocata (vita si porc)
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml supa (apa)
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou (optional)
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel 
      Pentru uns si tapetat vasul:
  • unt
  • 2 linguri pesmet
      Pentru crusta:
  • un ou
  • boia iute (optional)




Mod de preparare
Piure:
Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cand au fiert, scurgem apa si ii pasam adaugand untul, laptele cald si sare dupa gust.
Umplutura: 
Intr-o cratita cu cele 3 linguri de ulei incins, punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt.
Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca si o calim pana scade zeama lasata. 
Adaugam supa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea este bine patrunsa.Daca este nevoie mai adaugam putina supa(apa) fierbinte.
La sfarsit punem pasta de rosii, verdeata ,condimentam cu sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote. O lasam sa se raceasca,adaugam oul si omogenizam.






Ungem un vas cu unt si il tapatem cu pesmet. 
Asezam jumatate din piure, apoi adaugam amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Introducem vasul in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 15-20 minute.
Dupa acest timp scoatem vasul din cuptor si intindem deasupra oul batut. 
Il reintroducem si il lasam pana se formeaza o crusta aurie. 
Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei (optional) . 
 


loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente