Daca probati reteta mea de Musaca cu piure de cartofi sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente
Pentru piure:
- 1,2 kg cartofi
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- sare
- 600 g carne tocata (vita si porc)
- 2 cepede de marime medie
- 3 catei de usturoi
- 150 ml supa (apa)
- 1 lingura pasta de rosii
- 3 linguri ulei
- 1 ou (optional)
- sare
- piper macinat
- cateva fire de marar si patrunjel
- unt
- 2 linguri pesmet
Pentru crusta:
Mod de preparare
Piure:
Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un varf cutit de sare. Indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Cand au fiert, scurgem apa si ii pasam adaugand untul, laptele cald si sare dupa gust.
Umplutura:
Intr-o cratita cu cele 3 linguri de ulei incins punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand se inmoaie, punem carnea tocata. Amestecam bine apasand carnea cu o furculita ca sa nu se formeze cocoloase si o calim pana aceasta isi schimba culoarea.
Turnam supa/apa, acoperim cratita partial cu capac si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea este bine patrunsa. Daca este nevoie mai adaugam putina supa(apa) fierbinte.
La sfarsit punem pasta de rosii si verdeata tocata marunt. Condimentam cu sare si piper macinat si mai lasam amestecul de carne pe foc aproximativ 1 minut. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam oul si omogenizam. Ungem un vas/cratita cu unt si il tapatem cu pesmet.
Asezam jumatate din piure, apoi intindem amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Introducem vasul in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 15-20 minute.
Dupa acest timp scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra oul batut.
Reintroducem vasul cu musacaua in cuptor si o mai lasam pana se formeaza o crusta aurie. Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei (optional). Servim musacaua cand se mai racoreste putin. Ce bunatate😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
- un ou
- boia iute (optional)
Mod de preparare
Piure:
Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un varf cutit de sare. Indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Cand au fiert, scurgem apa si ii pasam adaugand untul, laptele cald si sare dupa gust.
Umplutura:
Intr-o cratita cu cele 3 linguri de ulei incins punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand se inmoaie, punem carnea tocata. Amestecam bine apasand carnea cu o furculita ca sa nu se formeze cocoloase si o calim pana aceasta isi schimba culoarea.
Turnam supa/apa, acoperim cratita partial cu capac si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea este bine patrunsa. Daca este nevoie mai adaugam putina supa(apa) fierbinte.
La sfarsit punem pasta de rosii si verdeata tocata marunt. Condimentam cu sare si piper macinat si mai lasam amestecul de carne pe foc aproximativ 1 minut. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam oul si omogenizam. Ungem un vas/cratita cu unt si il tapatem cu pesmet.
Asezam jumatate din piure, apoi intindem amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Introducem vasul in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 15-20 minute.
Dupa acest timp scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra oul batut.
Reintroducem vasul cu musacaua in cuptor si o mai lasam pana se formeaza o crusta aurie. Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei (optional). Servim musacaua cand se mai racoreste putin. Ce bunatate😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Multumesc pentru retetele simple si gustoase!!!
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita!
ȘtergereÎmi ploua în gură.. Tre sa fac și eu neapărat ❤️
RăspundețiȘtergerePai... sa o faci cat mai curand :) O zi buna!
ȘtergereChiar mâine am s-o încerc
RăspundețiȘtergereVa mulțumesc
Cu drag. Astept sa imi spui cat de mul v-a placut.
ȘtergereFoarte bună reteta doar că eu am pus deasupra ou bătut cu o lingura de bulion și cașcaval ras. A ieșit delicioasă! Va îmbrățișez!
RăspundețiȘtergereImm, tare buna si asa. Te pup, o zi minunata sa ai!
ȘtergereMulțumesc 😘
RăspundețiȘtergereCu drag. Iti multumesc si eu pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergere