29.06.2016

Gogosi din dovlecei

Nu stiu daca ati facut sau mancat pana acum asemenea gogosi, dar va spun ca sunt delicioase. Eu una, nu ma puteam opri din mancat. Adevarat...sunt prajite, absorb ceva ulei, insa nu mancam in fiecare zi asa ceva. Reteta este simpla, ieftina si rapida.❤


Daca probati reteta mea de Gogosi din dovlecei, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-a reusit si daca au fost si pe gustul vostru. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite...stiti vorba aia: omul cat traieste invata.💙

    Ingrediente:
  • 450 g dovlecei curatati de coaja si seminte
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 8 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • ulei pentru prajit




Mod de preparare:
Am dat bucatile de dovlecei pe razatoarea cu orificii mari.
I-am stors foarte bine si i-am pus intr-un castron. 
Am adaugat ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea. 
Am amestecat  cu lingura, apoi am incorporat faina cernuta cu praful de copt.
Trebuie sa ne iasa un aluat de consistenta unui iaurt mai gros.
Am pus uleiul (cam de un deget) intr-o tigaie si am pus tigaia pe foc potrivit.
Cand uleiul s-a incins am turnat cu lingura gramajoare din compozitia de dovlecei.
Am prajit gogosile pe ambele parti pana s-au rumenit frumos.
Le-am scos pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei....cam asta-i tot, simplu, nu-i asa? 😊
Sunt bune si fragede. Se pot servi calde sau reci...cum va  plac.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

7 comentarii:

  1. Le am făcut.Sunt extraordinare!!!Si atât de ușor de făcut.Mulțumim!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wooww, wooow, woow, Fac f. multe preparate din dovlecei, dar aceasta parca e cireasa de pe tort. Nu ma mai puteam opri din mancat si asa fierbinti. Vad maine cum sunt reci. Multumesc din suflet pentru tot. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, ma bucur tare mult ca v-a placut! Sunt bune si reci. Te pup si iti multumesc pentru vizita...o zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Buna, ma bucur nespus de mult. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  4. Anonim4/8/24

    Mulțumim frumos, sunt foarte bune!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!