24.06.2016

Ciorba cu dovlecei si iaurt


O ciorba perfecta pentru masa de pranz.


loading...
        Ingrediente:
  • 3 dovlecei
  • o ceapa
  • un morcov
  • o telina mica
  • ardei gras rosu si verde
  • 2 linguri orez

  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • bors (dupa gust)
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare:
Curatam, spalam si taiem in cuburi ceapa, morcovul si ardeii.
Telina curatata si spalata o dam pe razatoarea cu orificii mari.
Incingem uleiul in oala in care vom prepara ciorba si calim legumele, mai putin dovleceii.
Turnam apa peste legume si lasam sa fiarba la foc potrivit. Daca mai este nevoie mai adaugam apa fierbinte.
Cand legumele au fiert pe jumatate, adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.





Scoatem un polonic de supa si lasam sa se racoreasca .
Adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati cubulete.
Dupa 10- 15 minute punem borsul dat in clocot si condimentam cu sare si piper.
Batem ouale intr-un castron impreuna cu iaurtul si diluam cu supa racorita.
Le turnam in ciorba si amestecam repede cu un tel.
Lasam sa mai dea cateva clocote ,stingem focul si adaugam patrunjel tocat.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea. 













loading...
loading...

2 comentarii:

p.b.
});

Articole recente