29.06.2016

Ciorba de burta

Sunt multe retete cu ciorba de burta, dar asta noua ne place cel mai mult. Intotdeauna folosesc burta proaspata pentru ca este mult mai gustoasa ca cea congelata. Daca aveti oala sub presiune o putei folosi...intr-o ora si jumatate burta este fiarta.

 
Daca probati reteta mea de Ciorba de burta, va astept cu drag sa reveniti si sa-mi spuneti cat de buna v-a iesit.




loading...

      Ingrediente (pt.10-12 portii)
  • 3,5 kg burta proaspata de vita 
  • un rasol de vitel 
  • 2 cepe 
  • 2 morcovi 
  • 2 ardei grasi
  • o bucata telina 
  • un pastarnac 
  • o capatana mare de usturoi 
  • 800 ml smantana grasa 
  • 9 galbenusuri 
  • sare 
  • piper 
  • 2 frunze de dafin 
  • otet 
Aici gasiti reteta CIORBEI DE PICIOARE DE PORC (CIOCANELE).
Aici gasiti reteta CIORBEI DE CIUPERCI.



Mod de preparare:
Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in mai multe bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat aproximativ 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3 ore in frigider.
Dupa acest timp, am clatit cu apa rece burta si rasolul. Le-am pus la fiert intr-o oala mare cu apa cat sa le acopere cu o palma. Am indepartat spuma care s-a format si am lasat-o sa fiarba la foc potrivit. Cand apa a scazut am adaugat alta apa fierbinte.
Dupa aproximativ 2 ore rasolul s-a fiert si l-am scos din oala. Am  mai lasat burta sa fiarba pana s-a patruns,  apoi  am adaugat legumele curatate si spalate. Am pus si 5-6 catei de usturoi intregi, putina sare si frunzele de dafin. Cand burta a fiert am scos-o, am lasat-o sa se racoreasca, apoi am taiat-o in fasii. Am strecurat supa si am pus deoparte la racorit doua polonice din aceasta. Restul de supa l-am pus din nou la fiert impreuna cu burta taiata. Am batut galbenusurile  cu telul si le-am amestecat cu smantana. Am adaugat si cele doua polonice de supa racorita, am amestecat bine si le-am turnat in n fir subtire in oala cu ciorba, amestecand continuu.
Am adaugat otet dupa gust si am condimentat cu sare si piper. Am mai lasat sa dea cateva clocote si ciorba a fost gata. Din restul de usturoi am facut un mujdei pe care l-am adaugat in farfurie in momentul servirii. Ciorba am servit-o fierbinte cu ardei iute.
Puteti sa-i dati “fata”ciorbei cu un morcov ras si calit in doua linguri de ulei, adugat in oala spre sfarsitul prepararii.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu SUPE/CIORBE.







Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente