10.05.2016

Sirop de soc


Un sirop parfumat, dulce-acrisor.



loading...


      Ingrediente:
  • 50 flori de soc (aproximativ 600 g)
  • 2 kg de zahar 
  • 6 lamai 
  • 2 litri de apa 




Mod de preparare:
Scufundam florile de soc in apa rece, le lasam la scurs apoi le rupem coditele.
Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare (6 litri), o asezam pe foc si o incalzim pana se dizolva zaharul ( nu trebuie sa fiarba).
Dam oala deoparte si lasam siropul sa ajunga la temperatura camerei.
Taiem coaja a 4 lamai (doar partea galbena) si o punem in sirop impreuna cu zeama de la toate lamaile (6).




 
Punem florile de soc, amestecam apoi acoperim oala cu capac si o tinem la frigider 4 zile. 
Amestecam in sirop de cel putin doua ori pe zi.
Cand cele patru zile au trecut stoarcem bine socul si coaja de lamaie, strecuram siropul si il punem in sticle sterilizate.
Din ingredientele folosite mi-au iesit 3 litri de sirop.
Sa va fie de folos!
loading...
loading...

4 comentarii:

  1. Si cu cele două lămâi rămase ce facem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camy, iti multumesc pentru atentionare...era o greseala, am modificat. Adaugam si sucul de la cele sase lamai. Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Toma Irina10/5/17

    Avand in vedere ca prepararea este "aproape" la rece , cat timp credeti ca rezista siropul in sticla sterilizata ? Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata,Irina!Daca sticlele sunt depozitate corespunzator, siropul tine mai mult de un an. Iti multumesc si eu pentru vizita si te mai astept, o zi frumoasa!

      Ștergere

});

Articole recente