24.05.2016

Mancare de mazare cu carne de porc

Mancarea de mazare este una delicioasa fie ca-i punem carnita sau nu. De aceasta data am facut-o cu porc, dar este buna si cu carne de pui. 👌

Daca probati reteta mea de Mancare de mazare cu carne de porc, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 800 g mazare(am folosit congelata) 
  • 600 g carne de porc 
  • 1 ceapa 
  • un morcov 
  • 200 ml suc de rosii 
  • 1 lingura pasta de ardei sau rosii 
  • 1 frunza de dafin 
  • 1 lingura rasa cu faina(optional) 
  • boia dulce 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de marar verde 

Mod de preparare:
Am spalat carnea, am tamponat-o cu prosoape de hartie, apoi am taiat-o in cuburui potrivit de mari.
Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat cubulete.
Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un varf cutit de sare, frunza de dafin, apa cat sa le acopere cu 2 degete si am lasat sa fiarba 20 de minute. Daca fierbeti carnea intr-o oala clasica, mai intai indepartati spuma care se formeaza si adaugati legumele cand este carnea patrunsa pe jumatate....carnea si legumele nu trebuie sa fie fierte in totalitate...vor mai fierbe si cu mazarea.
Dupa acest timp, am oprit focul de sub oala si am lasat sa se racoreasca oala ca sa pot scoate capacul.
Am transferat carnea si legumele intr-o cratita impreuna cu zeama in care au fiert, apoi am pus mazarea. Am lasat sa fiarba pana acestea s-au patruns, apoi am pus sucul de rosii si pasta de ardei. La pasta de ardei se poat e renunta sau se poate inlocui cu pasta de rosii.
Dupa 3-4 minute am diluat faina in putina apa si am adaugat-o in cratita cu mancare. Am amestecat rapid ca sa nu se faca cocoloase. Am condimentat cu boia, sare si piper macinat si am mai lasat sa fiarba alte 2-3 minute. La sfarsit am presarat marar verde tocat. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.





Aici gasiti reteta pentru TOCANITA DE CEAPA SI PUI.


3 comentarii:

  1. Bună ziua, am o rugăminte, cum se fac dovlecei cu carne tocata la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Retetele de aici le ador! Sunt foarte simple si ies super delicioase!🥰

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca iti plac. Iti multumesc pentru comentariu si vizita...te mai astept cu drag! :)

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).