23.05.2016

Chiftelute cu sos alb

Sunt delicioase, va recomand sa le incercati!



loading...


      Ingrediente 
      Chiftele:
  • 500 g carne tocata amestec
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • faina pentru tavalit chiftelele


       Sos:
  • 500 ml supa(apa)
  • 4 linguri smantana
  • 150 g telemea
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 lingura faina
  • cateva fire de patrunjel





Mod de preparare

Chiftele: 
Peste carnea tocata adaugam ceapa si usturoiul date pe razatoarea cu orificii mici.
Punem si oul,pesmetul,verdeata tocata , sare si piper.
Omogenizam si formam bile potrivite ca marime pe care le tavalim prin faina.
Prajim chiftelele in uleiul incins la foc mediu, pe ambele parti.
Cand sunt gata,le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba ezcesul de grasime.
Sos: 
Punem untul intr-o craticioara si cand se incinge adaugam faina.
Calim 1-2 minute, apoi adaugam incet supa, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.
Fierbem cateva minute pana sosul se ingroasa apoi adaugam smantana si condimentam cu putina sare si piper.




Intr-un vas de cuptor asezam chiftelele si printre ele ,branza taiata cubulete.
Turnam sosul si dam vasul la cuptor pentru aproximativ 25 de minute ,la foc mediu .
La sfarsit presaram patrunjel verde tocat.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.
















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente