Translate

04.04.2016

Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Prajitura rasturnata cu mere si budinca este un desert delicios, ieftin si aspectuos. Se prepara usor si dispare imediat de pe platou.

Daca probati reteta de Prajitura rasturnata cu mere si  budinca, va astept cu drag sa reveniti si sa-mi spuneti cat de mult v-a placut. Sursa de inspiratie aici.


loading...
      Ingrediente:
  • 1 1/2 kg mere 
  • 4-5 linguri zahar(sau dupa gust) 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • scortisoara(dupa gust) 
       Blat:
  • 6 oua 
  • 180 g faina 
  • 150 g zahar 
  • 4 linguri lapte 
  • 1 lingurita coaja de lamaie 
  • 1/2 plic praf de copt 
  • un varf cutit de sare
      Budinca:
  • 1 litru lapte 
  • 3 plicuri budinca de vanilie 
  • 150 g zahar (sau dupa gust) 
  • 200 ml frisca batuta 
  • 1 lingurita gelatina granule
  • 3 linguri cu apa 
     Decor:
  • 4-5 linguri budinca de ciocolata(preparata) 
  • scortisoara 


Aici gasiti reteta PRAJITURII CU BISCUITI, MERE SI CREMA DE VANILIE.

Aici gasiti reteta PRAJITURII FRAGEDE CU MERE.

Mod de preparare:
Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare. Le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 25x35 cm )tapetata cu hartie de copt. Le intindem si le tasam bine cu lingura.
Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile si adaugam treptat zaharul. Le mixam pana devin ca o crema, apoi adaugam laptele rece, lingura cu lingura. Lasam mixerul deoparte, luam un tel sau o spatula si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Adaugam coaja de lamaie.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri. Aluatul astfel obtinut il punem peste merele calite si il nivelam.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt). Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam 15-20 de minute la racit dupa care rasturnam prajitura pe un platou. Indepartam cu grija hartia de copt.
Budinca: amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic. Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de zahar, lapte si praf de budinca. Punem din nou la fiert la foc mic pentru 1-2 minute. In acest timp amestecam continuu cu telul pana compozitia se ingroasa. Cand este gata, dam deoparte, punem o folie alimentara direct peste budinca si lasam sa se raceasca. Hidratam gelatina in trei linguri de apa rece timp de 15 minute.  Incorporam frisca batuta in budinca rece. Incalzim putin gelatina cat sa se topeasca (atentie sa nu fiarba!). Luam 2-3 linguri din crema si le amestecam cu gelatina ca sa se omogenizeze, dupa care o amestecam in toata crema.
O dam la rece pana incepe sa se intareasca, apoi o rasturnam peste mere si nivelam. Daca nu vreti sa folositi budinca la plic, puteti sa faceti crema de vanilie(reteta aici). Eu recunosc, mai folosesc din cand in cand si prafuri la plic :) .
Dam prajitura 2-3 ore la frigider, apoi o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si praf de scortisoara. Este un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI .





























loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...