27.04.2016

Pasca cu branza dulce

Este un deliciu garantat.



loading...


       Aluat:
  • 500 g faina
  • 3 gabenusuri 
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 25 g drodie
  • esente (dupa gust)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un varf lingurita de sare

       Umplutura:
  • 600g branza de vaci 
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 4 linguri gris
  • 100g stafide inmuiate in esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare
      Pentru uns:
  • 2 galbenusuri mici( am folosit eu )





Mod de preparare:
Aluat:

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de lapte caldut.Adaugam o lingurita de zahar si o lingura de faina, amestecam si lasam la dospit 15-20 de minute.
Presaram sarea peste galbenusuri apoi le batem cu fuculita. Le lasam deoparte.
Punem restul de lapte intr-o craticioara impreuna cu zaharul,  pe foc .Lasam doar cat sa se topeasca zaharul si dam deoparte sa se racoreasca. Cand s-a racorit adaugam esentele si coaja de lamaie.
Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dospita.Incepem sa framantam  adaugand treptat amestecul de lapte apoi galbenusirile.Rasturnam aluatul pe blatul de lucru si incepem sa adaugam cate putin unt si ulei caldut.
Framantam aproximativ 20 de minute,il punem din nou in castron si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.





Umplutura:
Punem intr-un bol toate ingredientele si le amestecam bine. 

Cand aluatul a crescut il impartim in doua parti egale. Din jumatate intindem o foaie rotunda pe care o punem intr-o forma (diametrul de 26 cm) unsa cu unt.Din cealalta jumatate rupem o bucata mai mare si facem un snur pe care il pliem, il rasucim apoi il asezam in jurul foii  din tava. Din aluatul ramas formam,procedand la fel, o cruce. Turnam amestecul de branza apoi sezam crucea in mijloc. Ungem alautul cu galbenus si dam tava  la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 45-50 de minute.
Daca ne mai ramane galbenus mai ungem odata aluatul in timpul coacerii (dupa cel putin 20 de minute de stat in cuptor).
Scoatem pasca  din forma dupa ce se raceste.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti reteta pentru cei mai buni cozonaci.









loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Foarte buna,frumoasa si corect pregatita in comparatie cu alte retete de asa zisa Pasca cu tot felul de fructe,ciocolată sau alte umplutura!bravo Gicuta!

    RăspundețiȘtergere

p.b.
});

Articole recente