Translate

23.03.2016

Salam de biscuiti cu sirop de zahar ars (de post)

Gustul copilariei intr-un desert delicios si usor de preparat. Salamul de biscuiti se prepara usor si este adorat de cei mici. si nu numai 😏

 
Daca probati reteta mea de Salam de biscuiti cu sirop de zahar ars, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...
      Ingrediente: 
  • 1 kg biscuiti de post (am folosit Fitness)
  • 800 g rahat
  • 100 g margarina vegetala
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola esenta de rom 
      Pentru ornat:
  • 2 linguri fulgi de cocos


Aici gasiti reteta NEGRESEI DE POST.


Aici gasiti reteta CORNURILOR CU DOVLEAC.




Mod de preparare:
Rupem bucatele 800 g de biscuiti si restul ii maruntim la robot.
Taiem rahatul in cubuete mici
Punem pe foc o craticioara cu cele trei linguri de zahar. Cand zaharul se caramelizeaza(fara sa se arda), turnam apa (atentie la aburi!) si lasam sa fiarba pana se dizolva complet tot caramelul.
Adaugam margarina si rahatul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte craticioara, aromatizam cu esenta, amestecam bine si lasam la racit.
Peste biscuiti adaugam( pe rand), cacaoa, nuca macinata si amestecul de sirop si rahat. Amestecam bine dupa fiecare. Lasam 10-15 minute deoparte ca biscuitii sa absoarba din lichid si sa se inmoaie putin.
*
Impartim compozitia in 4 parti.
Intindem folie alimentara(dimensiunea aproximativa a foliei 40x40 cm) pe masa de lucru si punem o parte din compozitie. Rulam cu ajutorul foliei dandu-i forma cilindrica. Presam salamul in folie ca sa nu ramana goluri in interiorul lui. Derulam folia, presaram peste salam fulgi de cocos si strangem din nou cat de bine putem. Rasucim capetele foliei. La fel procedam si cu restul compozitiei. Punem cele patru suluri in frigider pentru cel putin 3-4 ore. Feliem salamul de biscuiti inainte de servire.Simplu si bun, nu-i asa? 😉
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte RETETE DE POST.
 Mod de preparare:
Am rupt in bucatele 800 g de biscuiti, iar restul i-am maruntit in robot .
Rahatul l-am taiat in cubulete mici.
Am pus pe foc o craticioara cu cele trei linguri de zahar. Cand zaharul s-a caramelizat(fara sa se arda) am turnat apa (atentie la aburi!) si am lasat sa fiarba pana s-a dizolvat complet tot caramelul.
Am adaugat margarina si rahatul si am lasat sa dea cateva clocote. Am dat deoparte craticioara, am pus esenta si am lasat la racit.
Am adaugat peste biscuiti, pe rand: cacaoa, nuca macinata si compozitia racita de sirop si rahat. Am amestecat bine dupa fiecare. Am lasat 10-15 minute deoparte, ca biscuitii sa absoarba din lichid si sa se inmoaie putin.
Am impartit compozitia in 4, am intins folie alimentara pe masa si am format suluri peste care am presarat nuca de cocos.
Am strans bine sulurile in folie si le-am dat la frigider pana a doua zi. Am feliat salamul de biscuiti inainte de servire. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte RETETE DE POST.











Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

12 comentarii:

  1. Anonim24/3/16

    In loc de margarina se poate folosi unt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, se poate folosi unt. Eu am folosit margarina fiindca l-am vrut de post. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Crisa25/3/16

    Azi am facut si este foarte buna reteta! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut... Multumesc si eu,Crisa!

      Ștergere
    2. Ieri am făcut si eu este foarte foarte buna

      Ștergere
  3. Anonim27/3/16

    Am facut reteta, nu este cumva invers, 800 g biscuiti macinati si 200 g rupti in bucatele? Am facut si eu, dar nu arata asa ca in poza ta cu multa "crema" ca de "bombe", sunt prea multi biscuiti :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,draga mea!Nu , nu este invers! :)Ce ce biscuiti ai folosit...eu am folosit biscuitii Fitness ,care sunt foarte sfaramiciosi.Gustul a fost ok?

      Ștergere
  4. dorina20/8/16

    rahatul mai greu de gasit in Anglia( DOAR IN MAGAZINELE dELI).....pot inlocui cu fructe confiate? MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, merg si fructele confiate sau poti adauga si gem /dulceata. Te pup, o zi frumoasa iti doresc...multumesc de vizita :)

      Ștergere
  5. Anonim28/11/16

    De cate ori fac,nu reusesc sa l tai felii,ca se rupe:-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa maruntesti biscuitii mai mult...depinde si ce biscuiti folosesti.

      Ștergere
  6. georgeta6/11/17

    Imi plac mult prezentarile si modul de descriere al retetelor...Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...