23.03.2016

Salam de biscuiti cu sirop de zahar ars (de post)


 
Gustul copilariei intr-un desert delicios si usor de preparat.



loading...


    

       Ingrediente:
  • 1 kg biscuiti de post (am folosit Fitness)
  • 800 g rahat
  • 100 g margarina vegetala
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola esenta de rom



       Pentru ornat:
  • nuca de cocos




Aici gasiti reteta NEGRESEI DE POST

Aici gasiti reteta SALAMULUI DE BISCUITI (DE FRUPT)
Aici gasiti si reteta de PRAJITURA CU FOI DE CACAO SI CREMA DE COCOS(DE POST)


Mod de preparare:
Am rupt in bucatele 800 g de biscuiti iar restul i-am maruntit in robot .
Rahatul l-am taiat cubulete mici.
Am pus pe foc o craticioara cu cele trei linguri de zahar. Cand s-a caramelizat am turnat apa (atentie la aburi!) si am lasat sa fiarba pana s-a dizolvat tot zaharul.
Am adaugat margarina si rahatul si am lasat sa dea cateva clocote. Am dat deoparte craticioara , am pus esenta si am lasat la racit.






Am adaugat peste biscuiti,pe rand, cacaoa,nuca macinata si compozitia de rahat racita. Am amestecat bine dupa fiecare. Am lasat 10-15 minute deoparte, ca biscuitii sa se inmoaie putin.
Am impartit compozitia in 4 , am intins folie alimentara pe masa si am format suluri peste care am presarat nuca de cocos.
Am impachetat sulurile strans in folie si le-am dat la frigider pana a doua zi.
L-am feliat inainte de servire.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte RETETE DE POST



































loading...
loading...

11 comentarii:

  1. Anonim24/3/16

    In loc de margarina se poate folosi unt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, se poate folosi unt. Eu am folosit margarina fiindca l-am vrut de post. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Crisa25/3/16

    Azi am facut si este foarte buna reteta! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut... Multumesc si eu,Crisa!

      Ștergere
  3. Am facut reteta, nu este cumva invers, 800 g biscuiti macinati si 200 g rupti in bucatele? Am facut si eu, dar nu arata asa ca in poza ta cu multa "crema" ca de "bombe", sunt prea multi biscuiti :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,draga mea!Nu , nu este invers! :)Ce ce biscuiti ai folosit...eu am folosit biscuitii Fitness ,care sunt foarte sfaramiciosi.Gustul a fost ok?

      Ștergere
  4. dorina20/8/16

    rahatul mai greu de gasit in Anglia( DOAR IN MAGAZINELE dELI).....pot inlocui cu fructe confiate? MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, merg si fructele confiate sau poti adauga si gem /dulceata. Te pup, o zi frumoasa iti doresc...multumesc de vizita :)

      Ștergere
  5. Anonim28/11/16

    De cate ori fac,nu reusesc sa l tai felii,ca se rupe:-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa maruntesti biscuitii mai mult...depinde si ce biscuiti folosesti.

      Ștergere
  6. georgeta6/11/17

    Imi plac mult prezentarile si modul de descriere al retetelor...Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

...

Articole recente