29.03.2016

Prajitura desteapta cu cacao

Unul dintre cele mai rapide deserturi...



loading...



     Ingrediente:
  • 9 oua
  • 200g unt
  • 250g zahar pudra
  • 150g faina
  • 50 g cacao
  • 1 litru lapte
  • o fiola esenta de rom
  • un praf de sare




Mod de preparare:
Topim untul intr-o cratita la foc mic, apoi il lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam galbenusurile cu zaharul pus in 3-4 reprize, pana acesta se topeste.
Adaugam untul topit , apoi faina  amestecata cu cacao .
Punem laptele caldut si amestecam din nou.




Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de mai sus amestecand cu telul .
Turnam compozitia intr-o tava (35 x25 cm), tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit  la foc mic pentru aproximativ 1 ora,pana prajitura se rumeneste frumos.
Dupa ce s-a copt o lasam  sa se raceasca in tava,apoi o portionam.
Deasupra cernem zahar pudra .
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.











loading...
loading...

4 comentarii:

  1. Arata foarte bine .....cred ca este la fel de gustoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos,Mary!Este foarte buna! :)

      Ștergere
  2. Bună ziua!!!Am făcut prajiturica Adrada.Foarte gustasa...însă nu a iesit ca a dumneavoastră.De ce oare?Nu se văd straturile atat de bine.Au aceeași culoare la mine.Maro.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ,Mihaela! Poate nu ai incorporat albusurile uniform...nu stiu ce sa spun,nu mi s-a intamplat niciodata.Ma bucur in schimb ca a fost si pe gustul vostru.

      Ștergere

..

Articole recente