01.03.2016

Musaca


Un preparat gustos si satios.


loading...
       Ingrediente:
  • 500 g carne tocata de porc (se poate folosi amestec)
  • 800 g cartofi
  • 1 ceapa
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 lingura smantana fermentata

  • 150 ml supa (apa)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • 1 lingura pesmet


Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii. Ii prajim in ulei cat sa se gateasca pe jumatate ,apoi ii scoatem pe prosoape de hartie la scurs.
Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie adaugam carnea si lasam la calit 5-10 minute. Adaugam sucul de rosii ,apoi condimentam cu cimbru, sare si piper .Lasam pe foc pana scade tot lichidul format apoi dam cratita deoparte si adaugam ½ legatura de patrunjel tocat. Cand se racoreste adaugam un ou si omogenizam .





Ungem un vas cu ulei si-l tapetam cu pesmet.Asezam un strat de cartofi apoi un strat de carne si iarasi unul de cartofi.Turnam supa (apa) si dam vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30-35 de minute.Daca mai este nevoie mai adaugam putina supa(apa) fierbinte. Batem un ou cu smantana ,il turnam peste musaca si mai lasam la cuptor pana acesta se incheaga.La sfarsit presaram restul de patrunjel tocat.
Servim musacaua calda, alaturi de o salata sau muraturi.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea. 















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente