Daca probati reteta mea de Chiftele delicioase si suculente, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente- 250 g carne de porc cu grasime
- 250 g carne de vita
- 2-3 linguri pesmet
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ou mic
- cateva fire de marar si patrunjel
- sare
- piper macinat
- 3-4 linguri de faina pentru tavalit chiftelele
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Spalam carnea, o lasam la scurs, apoi o taiem in cuburi ca sa o putem trece prin masina de tocat. Cand o taiem indepartam pielitile si tendoanele.Trecem carnea prin masina de tocat...de preferat sa folosim sita cu orificii mici. Carnea trebuie sa aiba in jur de 20% grasime ca sa nu iasa chiftelele tari.
Spalam carnea, o lasam la scurs, apoi o taiem in cuburi ca sa o putem trece prin masina de tocat. Cand o taiem indepartam pielitile si tendoanele.Trecem carnea prin masina de tocat...de preferat sa folosim sita cu orificii mici. Carnea trebuie sa aiba in jur de 20% grasime ca sa nu iasa chiftelele tari.
Punem carnea intr-un bol si adaugam peste ea: ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica, verdeata tocata marunt, oul si pesmetul. Asezonam cu sare si piper macinat. Amestecam cu mana pana la omogenizare si lasam compozitia sa stea la odihnit cel putin 10 minute.
Dupa acest timp, formam bile din carne pe care le aplatizam putin, apoi le trecem prin faina. Putem face chifetele mai mari, mai mici, rotunde sau aplatizate.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie(sa fie de un deget si jumatate in tigaie) si prajim chiftelele la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Dupa acest timp, formam bile din carne pe care le aplatizam putin, apoi le trecem prin faina. Putem face chifetele mai mari, mai mici, rotunde sau aplatizate.
Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Le sevim alaturi de un piure, cartofi prajiti sau simple... ca atare. Sunt bune si calde si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Sant foarte gustoase si moi
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-au placut. O zi frumoasa!
ȘtergereFara faina se pot praji
RăspundețiȘtergereCred ca se poate sau inlocuiti faina cu pesmet. O zi buna
Ștergere