29.02.2016

Zacusca de vinete


     Nicio iarna fara zacusca!


loading...
      Ingrediente:
  • 4 kg vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa


  • 1 litru suc de rosii
  • 600 ml ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare
  • piper



Mod de preparare:
Vinetele, gogosarii si ardeiul capia le-am copt si  curatat apoi le-am lasat la scurs.
Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisori.
Am pus uleiul la incins intr-o oala de tuci si am adaugat ceapa.
Cand ceapa s-a inmuiat am adaugam ardeiul taiat si vinetele tocate.
Am pus fruzele de dafin,putina sare si piper apoi am dat cratita la cuptor la foc foarte mic. Din cand in cand am scos cratita si am amestecat ca sa nu se lipeasca legumele.




Cand uleiul s-a ridicat deasupra legumelor am adaugat sucul de rosii ,am potrivit gustul de sare si piper si am mai lasat sa fiarba aproximativ 30 de minute. Am scos frunzele de dafin si am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Le-am fiert la bain-marie aproximativ 15-20 de minute apoi le-am acoperit cu prosoape groase si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea. 












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente