Translate

22.02.2016

Tort de mere intregi

Un tort delicios, prezentabil si usor de preparat. Bun pentru orice ocazie! Voi alegeti daca il imbracati in fisca sau nu .

   
Daca probati reteta mea de Tort de mere intregi, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

       Ingrediente
       Pentru caramel:
  • 6 linguri  zahar
       Alte ingrediente:
  • 8 mere potrivite ca marime
  • 1/2 cana de nuci taiate
  • 3 linguri gem de gutui
  • 1 lingurita scortisoara
       Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 50 g stafide stropite cu o lingurita de rom (optional)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
       Decor(optional):
  • 400 ml frisca batuta
  • cateva feliute de mar


Aici gasiti reteta PRAJITURII CU MERE SI SIROP DE ZAHAR ARS(DE POST).
Aici gasiti reteta PLACINTEI CU MERE.


Mod de preparare:
Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar, apoi tapetam peretii acesteia cu zaharul ars.
Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita la cuptorul preincalzit (foc mediu) pentru aproximativ 15 minute, pana merele se inmoaie putin.
In timp ce merele stau in cuptor pregatim compozitia de blat:
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile cu sarea  pana obtinem o spuma tare.
Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia.
Batem galbenusurile cu cele patru linguri de ulei.
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit punem stafidele si coaja de lamaie.
Cand merele s-au inmuiat, scoatem cratita din cuptor si le umplem cu nuca amestecata cu gemul de gutui. Presaram scortisoara peste ele si turnam uniform compozitia de blat. Reintroducem cratita in cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana blatul se rumeneste frumos.
Dupa acest timp, scoatem cratita cu tortul din cuptor si trecem cu un cutit de jur imprejurul lui ca sa-l dezlipim de margini. Punem un platou deasupra cratitei si-l rasturnam. Lasam cratita peste el vreo 20 de minute ca tot siropul sa patrunda in blat.
Cand tortul se raceste il imbracam in frisca si il decoram cu cateva feliute de mar. Simplu, delicios si racoritor...si ieftin!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.












Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 


loading...

2 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...