Daca probati reteta mea de Tort de mere intregi, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente
Caramel:
- 6 linguri zahar
- 8 mere potrivite ca marime
- 1/2 cana de nuci taiate
- 3 linguri gem de gutui
- 1 lingurita scortisoara
- 4 oua
- 4 linguri zahar(100 g)
- 4 linguri faina(100 g)
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 50 g stafide stropite cu o lingurita de rom (optional)
- 1 lingurita praf de copt
- un varf cutit de sare
- 400 ml frisca batuta
- cateva feliute de mar
Mod de preparare:
Intr-o cratita(diametrul de 24 cm) caramelizam cele 6 linguri de zahar, apoi tapetam peretii acesteia cu zaharul ars. Lasam deoparte pana se raceste/intareste caramelul.
Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita la cuptorul preincalzit foc mediu -180 °C pentru aproximativ 15 minute sau pana merele se inmoaie putin.
In timp ce merele stau in cuptor pregatim compozitia de blat:
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile cu sarea pana obtinem o spuma tare.
Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam bine pana acesta se dizolva complet.
Amestecam galbenusurile cu cele patru linguri de ulei.
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, apoi
adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Amestecam la fel, de jos in sus. La sfarsit punem stafidele si coaja de lamaie.
Cand merele s-au inmuiat scoatem cratita din cuptor si le umplem cu nuca amestecata cu gemul de gutui. Presaram scortisoara peste ele si turnam uniform compozitia de blat. Reintroducem cratita in cuptor pentru aproximativ 30 minute sau pana blatul se rumeneste frumos.
Dupa acest timp, scoatem cratita cu tortul din cuptor si trecem cu un cutit de jur imprejurul lui ca sa-l dezlipim de pe margini. Punem un platou deasupra cratitei si rasturnam tortul. Lasam cratita peste el vreo 20 de minute ca tot siropul sa patrunda in blat, apoi o indepartam cu atentie.
Cand tortul se raceste il imbracam in frisca si il decoram cu cateva feliute de mar. Simplu, delicios si racoritor...si ieftin!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.
Aici gasiti reteta PLACINTEI CU MERE.
Foarte bun. Felicitări.
RăspundețiȘtergereIti multumesc, o zi frumoasa ai! <3
ȘtergereFoarte bun , mulțumesc pentru retete
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri.
ȘtergereAm făcut acum tortul și e foarte bun. Mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereCu mare drag, ma bucur ca v-a placut.
Ștergere