25.02.2016

"Mancarica" de inimi si pipote



    O tocanita delicioasa care merge de minune cu mamaliguta si muraturi.


loading...

       Ingrediente:
  • 1 kg inimi si pipote de pui
  • 4 cepe mari
  • ardei gras rosu si verde
  • 250 ml suc de rosii

  • o frunza de dafin
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patunjel
  • 50 ml ulei




Mod de preparare:
Spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza.
Curatam ceapa ,o spalam si o taiem solzisori.
Curatam ardeii, ii spalam si ii taiem cubulete.
Cand pipotele sunt fierte pe jumatate le scoatem si le lasam la scurs.Supa rezultata o vom folosi la tocanita.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa. Cand ceapa se inmoaie putin  adugam pipotele si le calim cateva minute impreuna.




Punem si ardeiul, amestecam si adaugam frunza de dafin, boia si piper.
Turnam supa si sucul de rosii cat sa acopere pipotele si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute, pana lichisul scade si sosul se ingroasa putin.
Spre final potrivim gustul de sare .Cand mancarea este gata adaugam patrunjel tocat.
Sa va fie de folos!












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente