22.02.2016

Tarta cu mere caramelizate



     Un desert simplu, rapid si bun.



loading...


      Ingrediente
  • 2-3 mere
  • 150 g zahar.
  • visine din compot(optional)
      Foaie de aluat:
  • faina cat cuprinde (aproximativ 300-350 g)
  • 5 linguri iaurt 
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare



Mod de preparare:

Batem oul cu zaharul pana devine spuma, apoi apoi adaugam iaurtul, uleiul, esenta, sare si praful de copt stins in otet.Incepem sa framantam adaugand treptat faina. Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare.
Il lasam la figider o jumatate de ora .
Intre timp curatam de coaja merele si le taiem felii.
Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Cand devine auriu punem merele si amestecam usor ca sa le cuprinda caramelul.




Le lasam 1-2 minute, apoi le asezam intr-o tava de tarta si cu caramelul ramas.
Intindem aluatul, apoi il punem peste mere .
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute la foc mediu,pana aluatul se rumeneste putin. Cand e gata il rasturnam tarta pe un platou.
Ornam cu cateva visine din compot.
Sa va fie de folos!
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente