22.02.2016

Tarta cu mango




















Tarta este unul dintre deserturile mele preferate.

Ingrediente

Pentru aluat :
250g faina
3 linguri zahar pudra
100 g unt
1 ou
un praf sare
coaja citrice(optional)
esente
2 linguri smantana(apa sau lapte)
Pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
3 linguri faina
100 g unt
3 oua
o fiola esenta de vanilie
Pentru ornat:
3 mango sau fructe la alegere
cateva visine din compot
1 plic de tort gelee

Mod de preparare

Blat: punem faina cu zaharul si sarea intr-un castron peste care adaugam untul rece, taiat cubulete. Amestecam cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi adaugam oul, esentele, coaja de citrice, smantana si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul il impachetam in folie si il lasam o ora in frigider apoi il intindem si il punem intr-o forma de tarta unsa cu unt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute, pana foaia de tarta se rumeneste usor.O lasam sa se raceasca.
Crema: intr-un vas cu peretii grosi punem laptele la fiert cu praful de sare . Ouale le frecam cu  zaharul . Adaugam faina,amestecam si turnam compozitia de oua peste laptele fierbinte. Amestecam bine sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie si untul. Omogenizam ,acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit .

Cand este rece turnam crema peste foaia de tarta .Deasupra decoram cu mango si visine , peste care turnam un plic de tort gelee preparat dupa instructiunile de pe ambalaj. Sa va fie de folos!
Mai multe retete delicioase pregatite in bucataria mea, gasiti aici .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente