01.03.2016

Rulada cu mousse de capsuni


   Un desert simplu,usor de pregatit si de mare efect.😘



loading...
      Ingrediente
      Blat:
  • 5 oua
  • 45 g indulcitor(sau 5 linguri zahar)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de rom si vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare

      Mousse de capsuni:
  • 400 g capsuni(se pot folosi capsuni congelate)
  • 400 ml frisca lichida
  • 45 g indulcitor(sau 5 linguri de zahar)
  • 1 plic de gelatina (10 grame)
  • 100 ml apa

Mod de preparareBlat: mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi maresc volumul. Punem uleiul, esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt,  amestecand usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. O dam in cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute, la foc potrivit. Dupa ce blatul s-a copt il scoatem si-l lasam sa se racoreasca putin.Cand s-a racorit il dezlipim usor de pe hartie, il intoarcem invers pe un prosop de bucatarie umed si il rulam in el. Il lasam sa se raceasca, apoi il derulam.




Mousse de capsuni: pastram 5-6 capsuni pentru ornat si restul le pasam cu blenderul. Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu indulcitorul pe foc pentru 7-8 minute. Luam cratita de pe foc, oprim 4 linguri din piure, pentru ornat, iar peste restul punem gelatina pe care am hidratat-o timp de10-15 minute in 100 ml de apa rece. Amestecam bine si lasam la racit.Intre timp mixam frisca si oprim 4-5 linguri pentru ornat. Peste restul de frisca punem piureul de capsuni si amestecam bine. Intindem moussul peste foaia de rulada si rulam cat putem de strans. Ornam rulada cu frisca, piure de capsuni si capsuni feliate. Sa va fie de folos!🌝

Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente