28.02.2016

Dulceata de ardei iute



Cu gust dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii.
  
loading...

       Ingrediente:
  • 1 kg ardei iute rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 litru otet de 9 grade




Mod de preparare:
Spalam ardeii si ii lasam la scurs.
Punem otetul cu zaharul intr-un vas, pe foc mic.
Lasam sa fiarba aproximativ 20-25 de minute, pana devine un sirop.
Cat timp siropul fierbe taiem ardeii in jumatati.Folosim manusi (am folosit manusi chirurgicale).
Indepartam cotoarele, nervurile(partial) si semintele,apoi ii taiem in bucati mici.





Ii adaugam in siropul de zahar si ii lasam sa fiarba aproximativ 30-35 de minute, pana dulceata se leaga.Facem testul cu picatura ca la orice dulceata (luam cu lingurita dulceata si o lasam sa cada pe o farfurie rece din frigider,daca picaturile raman intregi ,dulceata este gata).
Cand este gata, punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si le sigilam cu capace.
Intoarcem borcanele cu capacele in jos pentru un sfert de ora,apoi le acoperim cu un prosop gros si le lasam asa pana a doua zi.
Depozitam borcanele cu dulceata in loc racoros.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea. 














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente