26.02.2016

Chec pufos


Un chec pufos si gustos. Merge de minune langa o cana de lapte sau o ceasca de cafea.


loading...
     Ingrediente:
  • 8 oua
  • 1 cana si jumatate zahar(cana de 250 ml)
  • 2 cani faina (sa fie cu varf)
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte

  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide hidratate in esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • un varf cutit  sare




Aici gasiti reteta CHECULUI MARMORAT

Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul ,zaharul vanilat si mixam pana acesta se topeste .
Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de lamaie. 
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. 
Punem si stafidele.




Tapetam doua tavi (34x13x7cm)mari de cozonac cu hartie de copt. 
Turnam aluatul si oprim 5-6 linguri in vas peste care adaugam cele doua linguri cu cacao .
Amestecam pana se omogenizeaza. 
Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta, peste compozitia alba si facem diferite forme cu furculita.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 40 minute.Facem testul cu scobitoarea.  
Cand este gata scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.
Feliem checul cand se raceste.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

...

Articole recente